Dia Mundis Blogg

Välkommen till vår Blogg om Andlighet, Mysticism och Inre Alkemi.

Vakna Upp till Din Sanna Natur: En Inbjudan till Transformation

alkemi autenticitet bön transformation Jun 23, 2024
Vakna Upp Till Din Sanna Natur: En Inbjudan till Transformation

Känner du det där pirret? Den där känslan som viskar att något stort är på väg?

Det är en inre kallelse, en varsam kraft som knackar på din dörr, som ber om att få träda fram och visa dig ditt sanna jag. Kanske skakar din värld lite just nu? Kanske går du igenom yttre och inre förändringar? Sanningen försöker nå dig nu, be dig att lägga ner din rustning och öppna upp inför kärlekens mirakulösa intelligens. Den vill nå varje cell i din kropp, få ditt hjärta att darra av både skörhet och styrka, och be din strupe att öppna sig och låta nya ord ljuda från ditt hjärtas djupaste valv.

Din Resa Bortom Egot

Din närvaro här, just nu, är ingen tillfällighet. Du är kallad. Din själ längtar efter att stiga fram genom din kropp, likt en fjäril som vecklar ut sina vingar för första gången. Ljusets kraft vill skaka om gamla mönster och bryta igenom skal som inte längre tjänar dig. Likt en orm som ömsar skinn, eller en blomma som slår ut i vårsolen, är det dags att släppa taget om det som varit och omfamna den otroliga förvandling som väntar. Var inte rädd.

Närvaro och Egot

Enligt Eckhart Tolle, författaren till "The Power of Now" och "A New Earth", är ditt ego den del av dig som bland annat identifierar sig med din titel, dina framgångar, din status. Men har du frågat dig själv om den fasad du visar utåt, verkligen är allt du är? Tolle menar att egot är som en falsk identitet, en konstruktion vi bygger upp genom våra tankar och känslor. Egot söker ständig bekräftelse och är alltid på jakt efter mer – mer framgång, mer erkännande, mer trygghet. Det mättas aldrig. Och bortom Egot finns något djupare, något mer äkta. Ditt sanna jag. 

Tolle lär att vi kan sluta styras av vårt egot genom att sträva mot att leva mer i nuet. Genom att vara närvarande i varje ögonblick kan vi hitta en inre frid som inte är beroende av yttre omständigheter. När vi släpper taget om våra ego-identiteter och våra ständiga tankar om framtiden eller det förflutna, kan vi upptäcka en inre essens som känns mer levande och meningsfull. 

Non-Duality och Ditt Sanna Jag

Rupert Spira, en annan modern lärare inom non-duality, påminner oss också om att vi är mycket mer än vår personlighet och våra yttre framgångar. Non-duality, eller icke-dualism, lär att det inte finns någon separation mellan dig och universum; du är en del av en enhet, en oändlig helhet. Din sanna natur är den tysta närvaro som alltid funnits där, bortom alla tankar och känslor.

Spira jämför vårt medvetande med rymden – allt annat är som moln som passerar genom rymden, men rymden själv förändras aldrig. På samma sätt är vårt sanna jag konstant och oföränderligt, medan tankar, känslor och upplevelser kommer och går.

Säg Ja till Din Transformation

Säg ja till din förvandling. Säg det högt, med hela ditt hjärta:

"Ja, jag släpper taget. Ja, jag tillåter mig att födas på nytt. Jag säger ja till min transformation, till min strålande skönhet, till mitt nya liv. Jag säger ja till att tjäna det gudomliga, att låta kärlekens intelligens ta över."

Det är aldrig en god idé att överlämna aldrig dig själv till någon annan människas vilja eller kunskap, men det är alltid tryggt att överlämna dig själv till Gud. Låt dig bäras av en större kraft. Låt den arbeta genom dig, ditt hjärta och din röst. Släpp taget om det du tror att du vet, för att lära dig en djupare visdom. Lita på att en kraft större än dig själv verkar genom dig, likt en flod som finner sin väg till havet. Låt den kraften röra sig genom dig, tala genom dig – lysa som en evig flamma i ditt hjärta. 

Din Sanna Natur

Ditt sanna jag väntar. Du har inte råd att hålla tillbaka längre. Din röst, ditt hjärta, din sanning är för värdefulla för att tystas ner. Världen behöver din skönhet, ditt mod och din visdom. Likt en örn som inte kan låta bli att sväva fritt i skyn, låt din sanna natur vecklas ut – ta sats och hoppa ut.

Vad är det som får dig att känna dig upprymd och fylld av glädje, som får tiden att stå stilla och ditt hjärta att sjunga? Det är din sanna natur, din unika gåva till världen. Säg ja till att utforska den, att låta den flöda genom dig utan motstånd. Du är aldrig separerad från din sanna natur. Den är alltid där, i tålmodig väntan på att bli upptäckt.

Afrodite: Gudinnan av Kärlek, Lust och Skönhet

Jul 15, 2024

Hekate: Den Grekiska Gudinnan av Magi och Övergångar

Jul 08, 2024

Charge of The Goddess: En Bön till Gudinnan

Jul 07, 2024

Dia Mundi Bloggen

Vill du få vårt Nyhetsbrev?

 

Du är trygg med oss. Vi skickar bara ut ett nyhetsbrev i veckan.