Dia Mundis Blogg

Välkommen till vår Blogg om Andlighet, Mysticism och Inre Alkemi.

Utforska Tarot: En Guide för Nybörjare

Jul 02, 2024
Utforska Tarot: En Guide för Nybörjare

Min resa med Tarot började tidigt, redan som barn på 90-talet, när jag för första gången klev in på Bredängsbiblioteket och slukade varenda bok om spöken och paranormala fenomen. Jag minns hur jag brukade leka med vanliga spelkort, föreställandes att de var levande människor - drottningar, kungar, bönder och gycklare - varje kort hade sin egen personlighet och historia att berätta. När jag var 14 år gammal fick jag en gammal begagnad tarotkortlek i gåva av en kompis kompis, och det var då min verkliga resa med tarot började. Att du nu sitter och läser detta, nyfiken på att börja använda detta fantastiska verktyg, gör mig väldigt glad! Och tacksam för äran att få hjälpa dig en liten bit på vägen! 🥰

Min Historia med Tarot

Min fascination för tarot har bara vuxit med åren. Ett av mina mest minnesvärda ögonblick var under en resa till Florence 2019, där jag fick hålla i en replika av Sola Busca tarotkortleken – en av de allra första tarotkortlekarna skapade av Italiens hovelit (Läs mer här:Tarotkortens Mystiska Historia: Från Medeltida Spel till Modern Mystik). Att hålla dessa kort i mina händer gav mig vågor av rysningar och jag påmindes direkt om min barndom, när jag lekte med spelkort och låtsades att de var levande människor. Att förstå att jag stod i Tarotkortens huvudstad, hållandes en av de första tarotkortlekarna i handen förstärkte bara min kärlek till tarot och jag ville dyka ännu djupare för att förstå dem. Tarotkorten har sedan dess varit ett av mina främsta verktyg som Själslig Coach och Healer. Trots tusentals läsningar älskar jag att lära mig mer och det känns, helt ärligt, som att jag fortfarande bara skrapat på ytan.

Vad är Tarot?

Tarot är en form av spådom som använder en speciell kortlek för att avslöja dolda sanningar och ge råd. En traditionell tarotlek består av 78 kort, indelade i två huvudsakliga kategorier: den Stora Arkanan och den Lilla Arkanan. Den Stora Arkanan innehåller 22 kort som representerar universella livsteman och arketypiska energier, medan den Lilla Arkanan består av 56 kort uppdelade i fyra färger: stavar, bägare, svärd och mynt. Varje kort bär med sig en unik historia, symbolism och arketypisk energi.

Hur fungerar Tarot?

Tarotkort tolkas baserat på deras symbolik och placering i en läggning. Varje kort har unika betydelser som kan avslöja olika aspekter av en fråga eller situation. Det som fascinerar mig mest med tarot är hur korten speglar våra undermedvetna tankar och känslor. Det är som om korten fungerar som en spegel för själen, vilket ger oss möjlighet att se situationer ur ett nytt perspektiv.

Tarotkorten kan ibland vara brutalt ärliga, men det är just denna ärlighet som gör de till ett så kraftfullt verktyg för självreflektion.

Vanliga Missuppfattningar om Tarot

Det finns många missuppfattningar om tarot, och jag vill gärna hjälpa dig att se förbi dem.

1. Tarotkorten är magiska 

Tarotkorten kan absolut förutsäga framtiden, men de är en spegling av läsaren och mottagaren. Om du inte känner en tillit till din egen visdom och intuition, kan inte tarotkorten ge dig en inblick i framtiden som sträcker sig utöver dina egna förmågor. De är en spegel av ditt eget medvetande och hur långt du kommit i ditt inre mästerskap av kroppens, tankens, känslans och själens energier.

2. Tarotkort är lätt att lära sig

Tarot är inte ett enkelt system. Det är ett komplicerat divinationsverktyg som tar tid och dedikation att lära sig. Om du tar dig tiden att lära dig kortens rika innebörd, så leder det till djupare självmedvetenhet och verkar som en kraftfull kompass när du navigerar det andliga uppvaknandet. Du behöver verkligen vilja lära dig för att ha uthålligheten att förstå tarotkortens komplexitet. Om du vill ha ett enkelt system rekommenderar jag att du tittar på orakelkort, som är mycket mer nybörjarvänliga och enklare att förstå.

OBS! När jag säger att Tarotkorten är ett "komplext system" så betyder det inte: "du kommer aldrig lära dig, så det är lika bra att ge upp" - tvärtom - jag är helt övertygad om att du kan lära dig att spå i Tarotkort! Jag vill bara ge dig en rättvis bild av vad som krävs för att bemästra Tarotkonsten. Ge inte upp bara för att det verkar svårt i början! ☺️

3. Om någon är bra på Tarotkort så är de andligt upplysta

Det andliga uppvaknandet är hjärtats uppvaknande. Tarot är ett verktyg som i princip vem som helst kan lära sig - öppet hjärta eller ej. Det finns många som är duktiga på Tarot men som har ett väldigt stort spirituellt ego. Sen finns det de vars hjärta slår väldigt nära gudomlighetens hjärta som inte alls har klärvoajanta förmågor. Tarotkort, medialitet och telepatiska förmågor kan vem som helst födas med och är inget som helst mätverktyg för individens kontakt med villkorslös kärlek och de högre vibrerande dimensionerna av verkligheten. 

Hur väljer jag rätt Tarotkortlek?

När du väljer din första tarotlek, är det viktigaste att du känner en koppling till kortens bilder och symboler. Min första lek var en klassisk Rider-Waite. Även idag, 23 år senare, är det den kortlek jag oftast vänder mig till, även om jag har många andra. Här är två populära och nybörjarvänliga tarotlekar:

  • Rider-Waite Tarot: En klassisk och mycket populär tarotlek som är lätt att tolka tack vare dess detaljerade bilder.
  • The Wild Unknown Tarot: Känd för sina vackra och symboliska illustrationer, perfekt för dem som är visuellt orienterade.

När du väljer din tarotlek, tänk på att det inte finns några rätt eller fel val. Välj den lek som talar till dig på en personlig nivå. Tarot är en personlig resa, och det är viktigt att du känner dig bekväm med de verktyg du använder.

Hur gör jag en Tarotläggning?

Att dra kort är en enkel men kraftfull metod för att få insikter och vägledning. En av de mest grundläggande läggningarna är att dra ett kort varje morgon.

Dagens Kort

En av de enklaste och mest kraftfulla metoderna för att börja använda tarot är att dra ett kort varje morgon för att få insikter och vägledning för dagen. Detta är en utmärkt rutin för att bygga en daglig relation med dina kort och för att börja förstå deras betydelser på ett djupare plan.

Tre-Korts-Läggningen

Dra tre kort som representerar dåtid, nutid och framtid. Denna läggning ger en snabb överblick över en situation och hjälper dig att förstå hur tidigare händelser påverkar din nuvarande situation och möjliga framtid. Jag har använt tre-korts-läggningen många gånger för att få klarhet i beslut.

Cirkeln av Livet

Dra fyra kort som representerar olika aspekter av ditt liv: kropp, sinne, känslor och själ. Denna läggning kan hjälpa dig att få en balanserad förståelse av vad som sker inuti dig just nu.

Praktiska Tips för Nybörjare som vill Lära Sig Tarot

Att börja med tarot kan kännas överväldigande, men med några enkla tips kan du snabbt komma igång.

Håll en Tarotjournal

Att hålla en tarotjournal är ett fantastiskt sätt för att fördjupa din förståelse av korten. Skriv ner dina tolkningar och reflektioner efter varje läggning. Detta hjälper dig att se mönster och utveckla din intuition över tid.

Lita på din intuition

Det är viktigt att lyssna på din intuition och hur korten talar till dig personligen. Även om det är bra att känna till de traditionella betydelserna av korten, kommer din egen inre röst att ge dig de mest relevanta och meningsfulla insikterna.

Öva regelbundet

Ju mer du använder dina kort, desto mer bekväm kommer du att bli med att tolka dem. Gör det till en daglig vana att dra kort och reflektera över deras betydelser. Som med allt annat i livet, förbättras dina färdigheter med övning.

Läs och lär

Det finns många utmärkta böcker och online-resurser som kan hjälpa dig att fördjupa din kunskap om tarot. Några rekommenderade böcker inkluderar "Seventy-Eight Degrees of Wisdom" av Rachel Pollack och "The Tarot Bible" av Sarah Bartlett. Jag älskar också Biddy Tarots hemsida - hon har många bra tips för nybörjare! Att läsa olika författares perspektiv kan berika din förståelse och ge dig nya insikter.

Vanliga Frågor och Svar

Behöver jag rena mina kort?

Många tarotläsare tycker om att rena sina kort för att ta bort eventuell energi från tidigare läggningar. Jag brukar bara rena korten om jag känner på läggningen att någonting är "off". Om du vill rena dina kort kan du göra det på olika sätt, som att använda rökelse, placera korten under fullmånens sken eller helt enkelt hålla dem i dina händer och visualisera en renande energi som fyller upp kortleken. 

Rening av dina tarotkort kan vara särskilt användbart efter intensiva läggningar som öppnat upp för starka känslor eller om korten använts av flera olika personer. 

Måste jag följa en viss ritual?

Nej, det finns inga strikta regler för hur du använder tarot. Vissa människor gillar att skapa en speciell och helig atmosfär med ljus och rökelse, medan andra föredrar att dra korten spontant. Hitta det som fungerar bäst för dig och som hjälper dig att känna dig centrerad och fokuserad.

Det viktigaste är att du känner dig bekväm och fokuserad när du drar dina kort. Om en viss ritual hjälper dig att komma in i rätt sinnesstämning, är det värt att inkludera den. Men kom ihåg att tarot är ett verktyg som kan anpassas till din egen personliga stil och behov. Det finns verkligen inga rätt och fel - bara sånt som funkar och inte funkar för dig. 

Kan jag läsa tarot för andra?

Absolut! Att läsa tarot för andra kan vara så givande och roligt! Börja med att läsa för nära vänner och familj, och när du känner dig mer bekväm, kan du börja läsa för bekanta och främlingar. Kom ihåg att alltid vara respektfull och etisk i dina tolkningar. Dina ord kommer ofta att influera personen som sitter framför dig, så se till att du håller en positiv och optimistisk ton.

När du läser för andra är det också viktigt att vara lyhörd för deras frågor, känslor och behov. Tarotläsningar kan vara väldigt personliga och känsliga, så var alltid empatisk och lyssna med hela kroppen. Det kan också vara till hjälp att förklara kortens betydelser tydligt, kanske beskriva det som finns på kortet och fråga hur personen själv tolkar det dem ser. 

Vad händer om jag drar "negativa" kort?

Alla kort i tarot har både positiva och negativa aspekter. Kort som Döden, Tornet eller Tre i Svärd kan verka skrämmande, men de representerar ofta nödvändiga förändringar, avslut och möjlighet till ny tillväxt. Försök att se dessa kort som en del av livets naturliga cykel och en chans att omfamna förändring - även när det känns obekvämt.

De kan visa på utmaningar som behöver övervinnas eller förändringar som måste accepteras och ske för att du ska kunna bjuda in nästa cykel. 

Några slutliga ord...

Att du vill börja en resa med tarot är så spännande! Det finns ett helt universum av visdom och insikt som väntar på dig! Genom att välja en kortlek som du känner en koppling till och använda den regelbundet, kan du utveckla en djupare förståelse för dig själv, dina val och din potential.

Kom ihåg att tarot är ett verktyg för personlig utveckling, självinsikt och självmedvetenhet, och det finns inga rätt eller fel sätt att använda tarotkorten på. Utforska, experimentera och låt korten guida dig - dem är på din sida!

Tänk på korten som en gammal god vän som vill ge dig en inblick i en värld som hittills varit dold för dig. 

Är du sugen på att börja med Tarot?

Har du din första kortlek än?

Vilken kortlek har du?

Har du några frågor? 

Låt oss veta i kommentarerna 🌟

Afrodite: Gudinnan av Kärlek, Lust och Skönhet

Jul 15, 2024

Hekate: Den Grekiska Gudinnan av Magi och Övergångar

Jul 08, 2024

Charge of The Goddess: En Bön till Gudinnan

Jul 07, 2024

Dia Mundi Bloggen

Vill du få vårt Nyhetsbrev?

 

Du är trygg med oss. Vi skickar bara ut ett nyhetsbrev i veckan.